Υλικά

  • για τη γέμιση:
  •  3  αβγά
  •  1 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη
  •  480 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη ή
  •   καρυδόψιχα, κοπανισμένη
  •  2 κ.σ. φρυγανιά, κοπανισμένη
  •  1 κ.γλ. κανέλα
  •  3-4 κ.σ. νερό
  •   ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • για το φύλλο:
  •  1.300 γρ. κανταΐφι
  •  1 1/2 κούπα(ες) πρόβειο βούτυρο (βάζο)
  • για το σιρόπι:
  •  1.920 γρ. ζάχαρη
  •  5 κούπα(ες) νερό
  • 1  λεμόνι, χυμός (και λίγο ξύσμα)

Διαδικασία

για τη γέμιση:

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε ανακατεύοντας την αμυγδαλόψιχα (ή καρυδόψιχα), τη φρυγανιά, την κανέλα και το νερό. Ρίχνετε προαιρετικά λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.

για το φύλλο:

Χωρίζετε το κανταΐφι σε 30 ίσα μέρη. Βάζετε στην άκρη του καθενός από μια κουταλιά γέμιση και τα τυλίγετε, έτσι ώστε να μείνει η γέμιση στο εσωτερικό και να πάρουν ωοειδές σχήμα. Τα βάζετε στη σειρά σε ταψί βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με το βούτυρο, λιωμένο.

Ψήνετε τα κανταΐφια σε μέτριο φούρνο, στους 175°C για 40′-45′.

για το σιρόπι:

Βράζετε για 5′ τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού με λίγη φλούδα. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στα κανταΐφια και τα σκεπάζετε για να μαλακώσουν με τον ατμό που θα δημιουργηθεί.

 

pastrychef.gr

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο