Το πεπόνι, το αντίπαλον δέος του καρπουζιού είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές φρούτων μικρών και μεγάλων. Το καλοκαίρι, τα γλυκά έχουν ως βασικό τους υλικό είτε το παγωτό είτε τα εποχιακά φρούτα που συνδυάζουν γλυκιά γεύση με δροσερή υφή.

Χθες τα παιδιά ζητούσαν επίμονα να τους φτιάξουν ένα γλυκάκι και τότε σκέφθηκα να κάνω μια παραλλαγή του ζελέφρούτων και να το σερβίρω μέσα στο πεπόνι που αγοράσαμε  στο μανάβικο. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και σήμερα θα το ξαναφτιάξω με νέες γεύσεις.

Yλικά:

2 στρογγυλά πεπόνια βάρους 1 κ. το καθένα
1 κουτί έτοιμο  ζελέ  κεράσι
1 κουτί έτοιμο ζελέ φράουλα
200 γρ. κεράσια φρέσκα*

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος τα πεπόνια, έτσι ώστε να έχουμε τέσσερα μισά. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη φλούδα κάθε μισού, ώστε να στέκεται σε μια οριζόντια επιφάνεια. Βγάζουμε του σπόρους και τη σάρκα, αφήνοντας μια λεπτή στρώση πάχους 1 1/2 εκ. Ξεσποριάζουμε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε κυβάκια.

Ετοιμάζουμε ξεχωριστά το κάθε ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε στα δύο μισά τα κεράσια και γεμίζουμε τις κοιλότητες με το ζελέ πεπόνι. Στα άλλα δύο μισά ρίχνουμε τα κομματάκια του πεπονιού και γεμίζουμε με το ζελέ κεράσι.

Βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φρούτο εποχής.

 

 

πηγή

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο