Πάντως δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει υλικά πάνω κάτω , που και την επομένη θα είναι ζουμερή και μαλάκια ακόμη και κρύα…
Σάλτσα
2 κουτ σούπας λάδι
1 κουτ πελτέ
λίγο γλυκάνισο
3 κουτ σούπας τριμμ ντομάτα
1 κουτ κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι ,πιπέρι .κανέλα , ρίγανη , δυόσμο

Βάζουμε τ ο λάδι σε μπρίκι μεγάλο ..τον πελτέ την ντομάτα και μετά όλα τα άλλα να βράσουν 5 λεπτά αφήνουμε λίγο να κρυώσει .

Για την ζύμη

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ νερό χλιαρό
30 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
30 γρ γάλα
10 γρ ηλιέλαιο
1 ξηρή μάγια η 25 γρ νωπή μάγια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μάγια το γάλα την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευρού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι.

 

Ζυμώνουμε καλά  και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου.
Βάζουμε την σάλτσα και ότι άλλα υλικά θέλουμε -εγώ έβαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια ζαμπόν,μπέικον , πιπεριά σε ροδέλες , μανιτάρια και τυρί γκούντα.

 

Εκοψα σε κομμάτια τετράγωνα και με μία αλευρωμένη σπάτουλα τα μετέφερα στην φόρμα το ένα πάνω στο άλλο όπως την είχα στηρίξει όρθια.
Αφίσα 30 λεπτά να πάρει η ζύμη και την έψησα σκεπασμένη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και 10 λεπτά ξεσκέπαστη .Φανταστική !!!

 

 

Συνταγή φωτογραφίες George Chatzigiatroudakis- Μαγειρικές Απολαύσεις
loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο