in

Πλάκα σοκολάτας με πορτοκάλι και καρύδια

Δε θα χρειαστούν πολλά υλικά για τις πλάκες αυτές, είναι όμως κάπως μπελαλίδικη η διαδικασία με τις φλούδες πορτοκαλιού, των οποίων η προετοιμασία χρειάζεται εκτός των άλλων και χρόνο.


Θα χρειαστούμε:

250 γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια

για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη

επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα περνάμε από τον τρίφτη, από την λεπτή πλευρά. Αυτό το κάνουμε για να φύγει αρκετό από το πικρό της φλούδας τους. Κόβουμε τις φλούδες κάθετα σε μπαστουνάκια και τις βράζουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και το πρώτο νερό το πετάμε. Βράζουμε ακόμη μια φορά με τη ζάχαρη για 15 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τις φλούδες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για 45′ στους 160 βαθμούς. Οι φλούδες με το ψήσιμο θα στεγνώσουν τελείως.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα την λιωμένη σοκολάτα σε λεία επιφάνεια και προσέχουμε να μη χυθεί. Ρίχνουμε από πάνω τις ψημένες φλούδες, τα καρύδια και τις σταφίδες και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Καλή επιτυχία 🙂

 

seasonsinajar.blogspot.cz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με ζαμπόν και τυρί (Κόρντον Μπλου)

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια!