Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να είναι πολύ ζεστό. Οι θερμοκρασίες θα να ξεπεράσουν το μέσο όρο και επιπλέον το να μείνουν καλυμμένοι με αντηλιακό, να παραμείνουν δροσεροί και ενυδατωμένοι τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ένας τρόπος να παραμείνει κάποιος δροσερός είναι οι γρανίτες. Ωστόσο, είναι αρκετά ακριβές και να μην αναφέρουμε το πόσο κακές είναι για την υγεία μας όταν τις αγοράσουμε από τα καταστήματα. Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα για να φτιάξετε μόνοι σας νόστιμες γρανίτες. Υπάρχει μια γεύση για όλους. Επιπλέον έχουμε συμπεριλάβει συνταγή για παγωμένο καφέ που θα σας παρέχει την αγαπημένη δόση καφεΐνης χωρίς να σας ζεστάνει.
Ίσως θέλετε να τις φτιάξετε το απόγευμα για να είναι έτοιμες την επόμενη μέρα για όλη την οικογένεια. Για αυτές τις συνταγές, θα πρέπει να παγώσετε τις γρανίτες σας 30 λεπτά και μετά να προσθέσετε το ξυλάκι για να μπορεί να στερεωθεί. Συνεχίστε τη διαδικασία παγώματος. Οι γεύσεις τους θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής για υπέροχες δροσερές και σπιτικές γρανίτες.
#1 Γρανίτα καρπούζι και ακτινίδιο
Real Food by Dad
- 5 φλιτζάνια καρπούζι
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σιροπιού από το φυτό αγαύη
- 5 κομμένα και ξεφλουδισμένα ακτινίδια
Βάλτε το καρπούζι και το σιρόπι αγαύης στο μπλέντερ για να γίνει σαν πουρές. Ρίξτε το μείγμα στα καλούπια για γρανίτες και προσθέστε τις φέτες του ακτινιδίου. Αφήστε το όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
#2 Φράουλα και καρπούζι
OneLovelyLife
- 3 φλιτζάνια κύβους καρπουζιού
- 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
- 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
Τοποθετήστε τα υλικά στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές και αδειάστε το μείγμα στα καλούπια. Αφήστε το να παγώσει το λιγότερο για 4 ώρες.
Κρεμώδης καρύδα
Hungry Girl for Vida
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- ½ φλιτζάνι ψημένες, χωρίς ζάχαρη νιφάδες καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αυτές οι αναλογίες θα σας είναι αρκετές για να φτιάξετε 6-7 γρανίτες. Παγώστε τα για 6 ώρες.
#4 Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, μπανάνα και γιαούρτι
Recipe Runner
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα της επιλογής σας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές τις σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές τις σούπας φυστικοβούτυρο
- ¾ φλιτζανιού απλό μη λιπαρό ελληνικό γιαούρτι
- 1 ½ μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάστε το μέσα σε 8-10 καλούπια και παγώστε το για 4 ώρες.
#5 Γρανίτα πεπόνι
Lemons and Anchovies
- 1 ώριμο πεπόνι
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Κόψτε το πεπόνι στη μέση και βγάλτε έξω όλα τα σπόρια. Βάλτε το φρούτο στο μπλέντερ. Πάρτε ένα φλιτζάνι από το πολτοποιημένο πεπόνι και προσθέστε ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη. Ζεστάνετε το στον φούρνο για μερικά λεπτά. Προσθέστε το θερμαινόμενο χυμό στο μείγμα και ρίξτε το σε καλούπια. Θα είναι αρκετό για να έχετε 8 γρανίτες. Παγώστε το όλο το βράδυ.
#6 Μπανάνα και αβοκάντο
The Melrose Family
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
Συνδυάστε τα 3 συστατικά και ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια και παγώστε το για τουλάχιστον 6 ώρες. Θα έχετε 6 δροσερές γρανίτες.
#7 Παγωμένος καφές
theviewfromgreatisland
- 2 κούπες παγωμένου καφέ
- ¾ κούπας κρέμα γάλακτος. Θα χρειαστείτε το άλλο για τη βάση στα καλούπια
- Ζάχαρη ανάλογα με το γούστο σας
Βάλτε ¼ της κρέμας σε κάθε καλούπι και παγώστε το μέχρι η κρέμα να είναι στερεή. Αναμείξτε τον καφέ με την υπόλοιπη κρέμα και τη ζάχαρη και παγώστε το μέχρι να είναι κρύο. Βάλτε το κρύο μείγμα στα καλούπια και γεμίστε τα ως πάνω.
#8 Γρανίτες spa με λεμόνι και αγγούρι
Marla Meredith
- 1 φλιτζάνι αγγούρι χωρίς κουκούτσια
- 1 φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- Μέλι ή αγαύη για γεύση
- Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το σε δύο φλιτζάνια κρύο νερό. Προσθέστε μέλι ή αγαύη στον χυμό και γεμίστε τα καλούπια σε φέτες αγγουριού και χυμό. Παγώστε το για 4 ώρες.
#9 Γρανίτες καρότου
thehealthymaven
- 3 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ελαφρύ γάλα καρύδας
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 6-10 σταγόνες αγαύης
- ½ φλιτζάνι με νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
Βράστε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν. Τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν πουρές και προσθέστε γάλα καρύδας. Ανακατέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
Προσθέστε την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο στο μείγμα. Ανακατέψτε τις νιφάδες καρύδας και βάλτε το μείγμα σε καλούπια. Παγώστε για 4 ώρες.
#10 Πρωινές smoothie πράσινες γρανίτες
Floating Kitchen
- 2 φλιτζάνια συσκευασμένα φύλλα λαχανίδας
- 1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια
- 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μπανάνα
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ¾ φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αφήστε τα ¾ του γιαουρτιού στην άκρη. Χτυπήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Γεμίστε τα καλούπια αλλά αφήστε λίγο χώρο για να προσθέσετε στην κορυφή το γιαούρτι που αφήσατε εκτός. Μπορείτε να βάλετε κάτω μια κουταλιά γιαουρτιού με ένα κουτάλι. Παγώστε ώστε να γίνει στερεό για περίπου 5 ώρες.
#11 Γρανίτα βατόμουρο και μήλο
Vegan in the Freezer
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1 ½ φλιτζάνια οργανικού χυμού μήλου
Βάλτε τα βατόμουρα και το χυμό μήλου στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σπάσετε τις φυσαλίδες αέρα στην επιφάνεια. Παγώστε για μερικές ώρες αφού βάλετε το μείγμα στα καλούπια.
#12 Ακτινίδια, καρύδα και σπόροι chia
The Little Epicurean
- 1 ¾ φλιτζάνια γάλα καρύδας σε κονσέρβα
- ¾ φλιτζανιού γάλα σόγιας ή οποιοδήποτε άλλο ως εναλλακτικό
- ¼ φλιτζανιού και 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
- ½ κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
- 3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το γάλα σόγιας, τους σπόρους και το σιρόπι αγαύης μαζί. Βάλτε φέτες ακτινιδίου στα καλούπια και ρίξτε μέσα το μείγμα. Φροντίστε ώστε οι φέτες του φρούτου να είναι στο πλάι. Παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.
#13 Γρανίτα λεβάντας και λεμονιού
Salt and Lavender
- 4 φλιτζάνια νερό
- ¼ μαγειρικής λεβάντας
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρης
- Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε λεβάντα για 10 λεπτά. Αφαιρέστε την και ανακατέψτε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί. Αναμείξτε τα υλικά και ρίξτε τα σε καλούπια. Αυτή η συνταγή είναι για 10 γρανίτες.
#14 Κανέλα, ψημένο αμύγδαλο και καραμελωμένο γάλα
an edible mosaic
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 170 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόκκοι αγαύης ή μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ φλιτζάνι (120 μιλιγκράμ) βαριά κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 4 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε φωτιά κάτω του μετρίου. Μόλις ροδίσει αφαιρέστε το και αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο, την αγαύη, τη βανίλια την κανέλα και το τυρί κρέμας. Χρησιμοποιήστε το ¼ της κρέμας με αμύγδαλα. Γεμίστε τα καλούπια και σκάστε τις φυσαλίδες του αέρα. Παγώστε για 4 ώρες.