in ,

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στην φριτέζα αέρος σας

Η φριτέζα αέρος έχει ήδη κερδίσει χώρο σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας και της αποτελεσματικότητάς της.

Ωστόσο, αν και είναι ένας απίστευτος σύμμαχος για την προετοιμασία τραγανού και νόστιμου φαγητού, έχει και τους περιορισμούς του. Η προσθήκη λάθος υλικών μπορεί όχι μόνο να καταστρέψει τη γεύση των πιάτων, αλλά και να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε στη φριτέζα αέρα σας. Ας ρίξουμε μια ματιά;

1. Μαλακά τυριά

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να λιώσετε τυρί στη φριτέζα αέρα σας, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν λειτουργεί πάντα. Τυριά όπως η μοτσαρέλα, το μπρι και το καμαμπέρ λιώνουν γρήγορα και τρέχουν μέσα από τις ρωγμές στο καλάθι, δημιουργώντας ένα χάος που είναι δύσκολο να καθαριστεί. Επιπλέον, το καμένο τυρί αφήνει μια έντονη μυρωδιά που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.


Συμβουλή: Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε πιο σφιχτά τυριά που έχουν παναριστεί προηγουμένως για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τρέξουν. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τυριά που είναι ήδη παναρισμένα, όπως κατεψυγμένα τυριά σε στικ.

stigmiotypo othonis 2025 05 07 19.58.50

2. Φαγητό με σάλτσα

Το να βάζεις φαγητό με σάλτσα απευθείας στη φριτέζα αέρα είναι μεγάλο λάθος. Το υγρό στάζει και λεκιάζει ολόκληρο το καλάθι, εκτός από το ότι προκαλεί καπνό κατά το μαγείρεμα. Σάλτσες όπως οι μαρινάδες και οι ζωμοί μπορούν επίσης να καούν και να αφήσουν μια δυσάρεστη οσμή.

kyria fotografia syntagis spetsophai me xoriatiko loukaniko piliouspetsofai with village sausage of pelion

Συμβουλή: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα, προσθέστε την αφού είναι έτοιμο το φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε την ακαταστασία και διατηρείτε την γεύση αναλλοίωτη.

3. Χύμα δημητριακά, σιτηρά και σπόροι

screenshot 1693 1

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ψήσετε καλαμπόκι ή βρώμη στη φριτέζα αέρα; Η ιδέα μπορεί να φαίνεται καλή, αλλά η πράξη είναι περίπλοκη. Οι κόκκοι και ο σπόροι πετιούνται σε όλο το καλάθι λόγω της έντονης κυκλοφορίας του αέρα, καίγονται και εξαπλώνονται σε όλη τη συσκευή.

Συμβουλή: Προτιμήστε δοχεία κατάλληλα για τη φριτέζα αέρος, διασφαλίζοντας ότι οι κόκκοι ή σπόροι παραμένουν στη θέση τους.

4. Ψωμιά με κρεμώδη γέμιση

Τα ψωμιά γεμιστά με κρέμες ή διάφορες άλλες γεμίσεις δεν ψύχονται καλά στη φριτέζα αέρα. Η γέμιση τείνει να διαρρέει, δημιουργώντας μια δυσάρεστη ακαταστασία. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολικό καπνό και έντονη οσμή στη συσκευή.

Συμβουλή: Προτιμήστε πιο στεγνές γεμίσεις ή ζεστάνετε το γεμιστό ψωμί με τον παραδοσιακό τρόπο, στον φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τι φαγητά μπορείτε να ετοιμάσετε σε μια φριτέζα αέρα;

Η φριτέζα αέρος είναι εξαιρετικά ευέλικτη όσον αφορά την γρήγορη και υγιεινή προετοιμασία φαγητού. Μερικά παραδείγματα πιάτων που αποδίδουν καταπληκτικά σε αυτή τη συσκευή περιλαμβάνουν τραγανές τηγανητές πατάτες, χρυσοψημένο κοτόπουλο, ζουμερά κεφτεδάκια, ακόμη και ψητά λαχανικά με μια ιδιαίτερη πινελιά. Επιπλέον, τα χάμπουργκερ, οι νάγκετς και τα πανέ ψάρια έχουν επίσης μια ακαταμάχητη υφή.

Για όσους αγαπούν τις καινοτομίες, η φριτέζα αέρος είναι επίσης τρομερή με χοιρινό κρέας, όπως καλομαγειρεμένα παϊδάκια και μπριζόλες, τα οποία γίνονται χρυσαφένια και ζουμερά. Μπορείτε ακόμη και να ετοιμάσετε μπέικον, εξασφαλίζοντας τραγανές και στεγνές τις φέτες.

Στην κατηγορία των λαχανικών, εκτός από τις παραδοσιακές πατάτες, τα ψητά κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες έχουν μια μοναδική γεύση, με ελαφρώς τραγανή φλούδα και μαλακό εσωτερικό. Οι γεμιστές πιπεριές είναι επίσης νόστιμες και τέλεια τελειωμένες.

Για γλυκά, δοκιμάστε σπιτικές τηγανίτες και τσούρος. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε πιο σφιχτές ζύμες που δεν τρέχουν και διατηρούν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα. Τα μπισκότα και τα μάφιν μπανάνας μπορούν να γίνουν πεντανόστιμα.

Είτε πρόκειται για κυρίως γεύματα είτε για γρήγορα σνακ, η φριτέζα αέρος κάνει πραγματικά την καθημερινότητα ευκολότερη και εγγυάται νόστιμα πιάτα χωρίς υπερβολικό λάδι.

Η φριτέζα αέρος είναι ένας απίστευτος σύμμαχος στην κουζίνα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι δεν πρέπει να βάζετε μέσα για να διασφαλίσετε την ανθεκτικότητα της συσκευής και την ποιότητα του φαγητού. Η αποφυγή μαλακών τυριών, τροφών με σάλτσα, χύμα δημητριακών και γεμιστών ψωμιών βοηθά στη διατήρηση της καθαριότητας και της άψογης λειτουργίας της φριτέζας αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Νεκρή η Μαντλίν; Βρέθηκε σκληρός δίσκος, τι αποκαλύπτει

Συγκίνησε η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη: «Άντε παιδί μου τα καταφέραμε»