Οι οικογενειακές εξορμήσεις στις παραλίες ξεκίνησαν και τα πιτσιρίκια μετά τις βουτιές και το παιχνίδι στην άμμο πεινάνε. Tι πρέπει λοιπόν να έχει το ταπεράκι της παραλίας για να μην μείνουν νηστικά τα μικρά μας;
Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 αλμυρά σνακ απαλλαγμένα από ζουμιά, αλλά τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι χωρίς να φαγωθεί.
Κριτσίνια µε καρότο και γραβιέρα
Υλικά
50 ml σπορέλαιο
50 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό κρύο
1 κουτάλια ξύδι
2 (170 γρ) καρότα τριµµένο
100 γρ γραβιέρα τριµµένη
250 γρ αλεύρι σκληρό
½ κγ πάπρικα γλυκιά
¼ κγ αλάτι
1 ½ κγ µπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό και το ξύδι.Σε ένα άλλο µπολ ενώνω τα στερεά υλικά, εκτός από τα καρότα, το αλεύρι, τηνπάπρικα, το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Ρίχνω σταδιακά τη µισή ποσότητα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα και την γραβιέρα συνεχίζω µε την υπόλοιπη ποσότητα των
αλεύρων. Πρέπει να γίνει µια ζύµη ελαστική, χωρίς να κολλάει όµως στα χέρια.Ανάλογα την υγρασία των καρότων ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο αλεύριπαραπάνω.Πλάθω τη ζύµη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε µεµβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.Αφού περάσει η ώρα, ανοίγω τη ζύµη µε τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήµα. Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη µέση. Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί. Τα ψήνω σε προθερµασµένο φούρνο στους 180*C για 25-30 λεπτά, µόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιµα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουµε). Τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισµένο δοχείο για µια εβδοµάδα
Τορτίγια Chips
Υλικά:
4 τεμ. τορτίγια από καλαμπόκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές θυμάρι ξερό
Κόβουμε τις τορτίγιες σε 16 τριγωνικά κομματάκια με την ρόδα της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά και μετά την πάπρικα και το θυμάρι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ψεκάσουμε τα κομμάτια με ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια.Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά ώστε να μην ξεραθούν εντελώς.
Muffins Γαλοπούλα Τυρί
Υλικά:
2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία τυρί σε φέτες
100 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το αλεύρι , το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το τυρί σε φέτες και την γαλοπούλα και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε τις φόρμες για muffins και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους.
Μπαγκέτα με Καλοκαιρινά Λαχανικά και Φέτα
Υλικά:
2 ατομικές μπαγκέτες
100 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
2 μεγάλες τομάτες
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
½ ματσάκι μαϊντανό
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες, το αγγούρι, το κολοκυθάκι, και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια. Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τις ατομικές μπαγκέτες και κόβετε από την πάνω μεριά ένα τριγωνικό κομμάτι κατά μήκος της μπαγκέτα και τοπ αφαιρείτε μαζί με την ψίχα της.Γεμίζετε τις μπαγκέτες με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, και πασπαλίζετε με την χοντροσπασμένη φέτα .
Κρουασανάκια Τυριού
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω σε ένα μπολ τα τυριά, το αυγό, το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, το κόβω πλάγια στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
infokids