Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 καλοκαιρινά και άκρως δροσερά γλυκά χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι! Έχουν σαν βασικό τους υλικό κάποιο από τα καλοκαιρινά φρούτα οπότε είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα τα αγαπήσετε και θα τα τιμήσετε δεόντως τόσο μικροί όσο και μεγάλοι.
Γρανίτα Nεκταρίνι Μπανανά
Υλικά:
2 νεκταρίνια
2 μπανάνες ώριμες
λίγο φρέσκο τζίντζερ,
1 κουταλάκι μέλι
Μισή κούπα νερό
Εκτέλεση
Πλύντε και ξεφλουδίστε τα νεκταρίνια. Κόψτε τα σε λεπτές φετούλες και αφήστε τα σε ένα πιατάκι. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτες τις σε μπουκίτσες. Σε μεσαίας έντασης φωτιά, βάλτε το τζίντζερ, το νερό και το μέλι και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώστε κι αφήστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και ρίξτε το στο μπλέντερ μαζι με το νεκταρίνι και τις μπανάνες αφαιρώντας τις φέτες του τζίντζερ. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό και απαλό, γεμίστε τα καλούπια, τοποθετήστε τα ξυλάκια και αφήστε να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε.
Τάρτα γιαουρτιού με ροδάκινα
Για τη βαση
200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη
150 γραμμάρια γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 φλιτζάνια φρέσκα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Εν συνεχεία φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση το αλείφουμε με το γιαούρτι, απο πάνω διακοσμούμε με τα φρέσκα ροδάκινα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες.
Παγωτό μπανάνα
Yλικά:
2 μπανάνες
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν για δύο ώρες ή μέχρι να καταψυχθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο multi, προσθέτετε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα
Μπαβαρουάζ ζελέ καρπούζι
Υλικά:
500 γρ. χυμός καρπούζι
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη ζελατίνη σε 1½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό καρπούζι, τον οποίο έχετε ζεστάνει πριν, και το μοιράζετε σε 6 ατομικά φορμάκια.Βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. Βράζετε τον υπόλοιπο χυμό καρπούζι και διαλύετε το φρουί ζελέ φράουλα.Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε λίγο να κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Σορμπέ Σταφύλια
Υλικά
3 φλ. λευκά σταφύλια
1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας μέντας
3 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σταφύλια στο μπλέντερ μαζί με τη μέντα, το μέλι το χυμό λεμονιού και το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα να γίνει σαν πουρές. Το μεταφέρουμε σε πλαστικά μπολάκια και το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρουμε.