Peanut Butter – Chocolate Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
¼ φλ. φυστικοβούτυρο
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
¼ κ.γλ. αλάτι
1/3 φλ. μαύρη κουβερτούρα, σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη
Tropical Pineapple – Coconut – Macadamia Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
½ φλ. νιφάδες καρύδας
½ φλ. αποξηραμένο ανανά (ψιλοκομμένο)
½ φλ. Macadamia (ψιλοκομμένα)
1 πρέζα αλάτι
Chocolate Chip Cookie Dough Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
¼ φλ. φιστίκια cashews
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
¼ κ.γλ. αλάτι (αν τα cashews είναι αλατισμένα, το παραλείπουμε)
1/3 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
Apricot – White Chocolate Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. almond butter ή φυστικοβούτυρο
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
½ φλ. αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
1/3 φλ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
Chocolate Chip Brownie Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κοουκούτσι)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
2 κ.σ. almond butter ή peanut butter
1/3 φλ. μέλι
2 ½ κ.σ. λάδι καρύδας
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
Cranberry – Walnut Granola Bar
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
1 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. Almond Butter
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. αποξηραμένα cranberries
1/3 φλ. καρύδια
How to
Για να φτιάξουμε τις μπάρες ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.
Βάζουμε στο μπλέντερ (σε υψηλή ταχύτητα) τους χουρμάδες, το μέλι, το φυστικοβύτυρο (ή ότι άλλο βούτυρο απαιτεί η συνταγή), το λάδι καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Tip: Αν θέλουμε να μετατρέψουμε τις νιφάδες βρώμης σε «αλεύρι» τις χτυπάμε προηγουμένως στο μπλέντερ μόνες τους και έπειτα, προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά για να αναμειχθούν όλα μαζί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αντίστοιχα τα υπόλοιπα υλικά της κάθε συνταγής, καθώς και τη βρώμη αν δεν την προσθέσαμε προηγουμένως.
Αδειάζουμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε την επιφάνεια για να γίνει ομοιόμορφη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά και μόλις το βγάλουμε, κόβουμε σε μπάρες και τις διατηρούμε στο ψυγείο.