in

6 Συνταγές για σπιτικές μπάρες Granola

Peanut Butter – Chocolate Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε


12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

¼ φλ. φυστικοβούτυρο

1/3 φλ. μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

¼ κ.γλ. αλάτι

1/3 φλ. μαύρη κουβερτούρα, σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη

 

 

Tropical Pineapple – Coconut – Macadamia Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας

1/3 φλ. μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

½ φλ. νιφάδες καρύδας

½ φλ. αποξηραμένο ανανά (ψιλοκομμένο)

½ φλ. Macadamia (ψιλοκομμένα)

1 πρέζα αλάτι

 

 

Chocolate Chip Cookie Dough Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

¼ φλ. φιστίκια cashews

1/3 φλ. μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

¼ κ.γλ. αλάτι (αν τα cashews είναι αλατισμένα, το παραλείπουμε)

1/3 φλ. σταγόνες κουβερτούρας

 

 

Apricot – White Chocolate Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. almond butter ή φυστικοβούτυρο

1/3 φλ. μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

½ φλ. αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα

1/3 φλ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας

 

 

Chocolate Chip Brownie Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κοουκούτσι)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

2 κ.σ. almond butter ή peanut butter

1/3 φλ. μέλι

2 ½ κ.σ. λάδι καρύδας

1 πρέζα αλάτι

1/3 φλ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας

 

 

Cranberry – Walnut Granola Bar

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 χουρμάδες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)

1 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. Almond Butter

1/3 φλ. μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

1 πρέζα αλάτι

½ φλ. αποξηραμένα cranberries

1/3 φλ. καρύδια

 

How to

Για να φτιάξουμε τις μπάρες ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.

Βάζουμε στο μπλέντερ (σε υψηλή ταχύτητα) τους χουρμάδες, το μέλι, το φυστικοβύτυρο (ή ότι άλλο βούτυρο απαιτεί η συνταγή), το λάδι καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Tip: Αν θέλουμε να μετατρέψουμε τις νιφάδες βρώμης σε «αλεύρι» τις χτυπάμε προηγουμένως στο μπλέντερ μόνες τους και έπειτα, προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά για να αναμειχθούν όλα μαζί.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αντίστοιχα τα υπόλοιπα υλικά της κάθε συνταγής, καθώς και τη βρώμη αν δεν την προσθέσαμε προηγουμένως.

Αδειάζουμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε την επιφάνεια για να γίνει ομοιόμορφη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά και μόλις το βγάλουμε, κόβουμε σε μπάρες και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Το απόλυτο μοβ smoothie που «ρίχνει» την κοιλιά

Σάντουιτς με κοτομπουκιές, σπιτικά chips και σαλάτα σε βαζάκια (VIDEO)