Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη110 γρ. λιωμένο βούτυρο1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρόζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι,το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά [ανάλογα πόσο στεγνή τη θέλετε]. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
πηγή: xrysessyntages.gr