in

Εύκολα τρουφάκια με μερέντα

Υλικά

– 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ


– 250 γρ. κρέμα γάλακτος– 1 κουτί μερέντα (400 γρ.)– 1 σφηνοπότηρο κονιάκ– Τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει αφράτη σαν σαντιγύ. Προσθέτουμε τη μερέντα και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ζύμη. Σε περίπτωση που μας βγει ρευστή, ρίχνουμε λίγα τριμμένα μπισκότα επιπλέον.

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφού βάλουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να παγώσουν, είναι πλέον έτοιμα προς κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Επαγγελματική συνταγή… Γαλακτομπούρεκο

Η υπερτροφή που κατανάλωναν καθημερινά οι αρχαίοι Έλληνες και οι «μαγικές» ιδιότητες