Υλικά συνταγής
- μπισκότα σαβαγιάρ, έτοιμα ή σπιτικά: 36 – 40
- μπράντι ή κονιάκ: για το ράντισμα
- σοκολάτα κουβερτούρα: 225 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
- κρέμα γάλακτος: 250 ml
- μαρμελάδα κάστανου: 3 φλιτζάνια (έτοιμη σε βάζο)
- μαρόν γλασέ: για τη διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την αναμειγνύετε με τη μαρμελάδα κάστανου. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο μείγμα κάστανου – κρέμας. Ανακατεύετε ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβετε 2 εκ. από τη μία άκρη κάθε μπισκότου.
- Τοποθετείτε στα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας για σαρλότ τα σαβαγιάρ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, περιμετρικά (γύρω γύρω στα πλαϊνά). Καλύπτετε επίσης ακτινωτά τον πάτο της φόρμας με μπισκότα. Ραντίζετε τα μπισκότα με κονιάκ ή μπράντι και ρίχνετε το μείγμα κάστανου – σοκολάτας. Από πάνω καλύπτετε το γλυκό με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με κονιάκ ή μπράντι.
- Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα. Διακοσμείτε το γλυκό με μαρόν γλασέ και –αν θέλετε– με έξτρα δόση σαντιγί.
Συμβουλή
Mix & Match
Το κάστανο και η σοκολάτα είναι μερικοί μόνο από τους οπαδούς των παλαιωμένων αποσταγμάτων, όπως ρούμι, κονιάκ, μπράντι και ουίσκι. Τα ώριμα αρώματα των αποσταγμάτων, σε συνδυασμό με τους παλαιωμένους χαρακτήρες τους που ευωδιάζουν κακάο, καπνό, ξύλο δρυός και γλυκές μυρουδιές, ταιριάζουν γάντι στα γλυκά