in

Κουραμπιέδες βουτυρένιοι, αμυγδάλου!!

Κουραμπιέδες βουτυρένιοι, αμύγδαλου!!

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται. Ετοιμάστε τους και θα μοσχοβολήσει το σπίτι βούτυρο. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι τέλειοι, φοβερά τριφτοί και πλούσιοι σε αμύγδαλο. Η συνταγή αυτή πετυχαίνει πάντα!!

Υλικά


  • 800 γρ. αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 4 βανίλιες άρωμα
  • 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χωρισμένα στη μέση ή ολόκληρα

Για το πασπάλισμα

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10′. Ρίχνουμε τους κρόκους, διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε πρώτα με σπάτουλα να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά, μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο ζύμωμα με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να πλάθεται σχετικά εύκολα. Τοποθετούμε σε 2 ταψιά λαδόκολλα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες σε μέγεθος καρυδιού. Ψήνουμε για 20′ – 25′ περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για τουλάχιστον 15′ γιατί αν δεν κρυώσουν εντελώς θα διαλυθούν. Τέλος, ψεκάζουμε ελαφρά με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ώστε να σκεπαστούν παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μαρόκο: Οι Τζιχαντιστές Κατέγραψαν Σε Βίντεο Τη Δολοφονία Των Τουριστριών

Η Μεγαλύτερη Απάτη Στην Ιστορία Των Γλυκών