in

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

  1. 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
  3. 250 γρ. βούτυρο
  4. 2 κούπες ζάχαρη
  5. 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  6. 6 αυγά
  7. χυμός από 2 πορτοκάλια
  8. 1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
  9. 1 βανίλια
  10. 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  11. 1 κούπα ξανθιές σταφίδες

Εκτέλεση

55 Minutes


  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

  2. Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

  4. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.

  5. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  6. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Βασιλόπιτα με χυμο πορτοκαλι που θα την κάνετε για πολλά χρόνια, δοκιμάστε την.

Σφολιάτα-XmasTree με γέμιση σπανάκι και τυριά