Υλικά:
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό 200 γρ.
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ.
- 1 κουταλιά ταχίνι (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια 350 γρ, φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
- Για τη γέμιση κασέρι ή τυρί φέτα σε κυβάκια
Για την επικάλυψη:
- 1-2 κουταλιές πετιμέζι από σταφύλια ή μέλι
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη.
Μπορεί να γίνει και με το μίξερ!!!
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Εγώ κλίνω τη ζύμη σε ένα μεγαλούτσικο τάπερ …ζεσταίνω ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά να βράσει, τοποθετώ το τάπερ και βάζω στην ακρούλα το φλιτζάνι με το νερό και κλίνω το φούρνο για 1 ώρα…το τέλειο φούσκωμα…για τώρα το χειμώνα!!!
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αναδιπλώνουμε 2-3 φορές στον πάγκο της κουζίνας χωρίς αλεύρι…η ζύμη δεν κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι με νερό με 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε σουσάμι.
Κάνουμε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι τις πατάμε λίγο με το δάχτυλο και κρύβουμε ένα κυβάκι κασέρι ή τυρί φέτα, τα κλίνουμε και τα βουτάμε πρώτα στο σιρόπι και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος!
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, στους 190 βαθμούς.
ΠΗΓΗ: xrysessintages.gr