in

Ψαρόσουπα με ρύζι και αυγολέμονο

Υλικά συνταγής

  • 1 με 1 1/2 κιλό ψάρι για βραστό της αρεσκείας σας, καθαρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
  • 2-3 καρότα χονδροκομμένα, μακρόστενα
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλη κατασαρόλα ρίχνετε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό και βάζετε πρώτα τα λαχανικά να βράζουν μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνετε καλά το ψάρι και μόλις βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά μαλάκωσαν το βάζετε κι αυτό στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15′-20′.
  3. Σερβίρετε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα και σουρώνετε το ζωμό. Τον ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και συμπληρώνετε με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για όσο υποδεικνύει η συσκευασία του.
  4. Χτυπάτε καλά το αυγό με το χυμό λεμονιού σ’ ένα μπολ. Παίρνετε κουταλιά κουταλιά λίγο από το ζεστό ζωμό και την αναμειγνύετε με το αυγολέμονο ώστε να αλλάξετε σταδιακά τη θερμοκρασία του. Μόλις ζεσταθεί λίγο το αυγολέμονο, το ρίχνετε λίγο λίγο στην κατσαρόλα με το ζωμό, αφού την κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, ξεχωρίστα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό ή προσθέτετε, αν θέλετε, λίγο από το βραστό ψάρι μέσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Τανέα (ποντιακή γιαουρτόσουπα)