Η πίτσα είναι ένα αγαπημένο πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείς να την ετοιμάσεις με μια τεράστια πληθώρα υλικών και ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει με την γεμάτη γεύση της. Θα σου δείξω πως θα κάνεις μια πεντανόστιμη και εντυπωσιακή παραλλαγή της, φτιάχνοντας ρολάκια πίτσας.
Με μια απλή τεχνική θα φτιάξεις μια υπέροχη λιχουδιά, για κάθε μπουφέ ή τραπέζι που ετοιμάζεις και θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με το ιδιαίτερο σχήμα της. Τα υλικά υπόκεινται στις προτιμήσεις τους καθενός, εγώ θα σου δείξω μια απλή εκδοχή με ζαμπόν, κασέρι, πιπεριές και λίγα ακόμα καλούδια. Η συνταγή αυτή σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σου.
Πως θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα ρολάκια πίτσας!
Υλικά για τη ζύμη (για 2 τετράγωνες πίτσες):
- 330 ml sprite
- 950-1000 γραμμ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 330 ml χλιαρό νερό
- 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Υλικά για τη γέμιση (για 2 τετράγωνες πίτσες):
- 16 φέτες ζαμπόν
- 16-17 φέτες κασέρι (ή 600 γραμμ. τριμμένο)
- Λίγο φέτα τυρί τριμμένη
- 3 πιπεριές
- σάλτσα ντομάτα
- λίγο καλαμπόκι
- Ρίγανη (προαιρετικά)
Πως το κάνεις:
Ανακατεύτεις τη sprite με το νερό και τη μαγιά να αφρίσει, προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.
Μόλις γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει, την αφήνεις να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, το χωρίζεις σε δύο μπάλες. Απλώνεις τη μια πάνω σε λαδόκολλα, την κάνεις μια τετράγωνη πίτσα και αλείφεις με σάλτσα ντομάτα.
Ρίχνεις προαιρετικά λίγη ρίγανη και έπειτα στρώνεις τις φέτες ζαμπόν και κασέρι. Μετά ρίχνεις το τυρί φέτα και το καλαμπόκι με τις πιπεριές σε φέτες. Πιάνεις από την άκρη την πίτσα και την τυλίγεις σε ρολό.
Κόβεις κομμάτια πάχους 1 1/2-2 εκατοστών και τα βάζεις να ψηθούν για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Επαναλαμβάνεις και με το υπόλοιπο ζυμάρι την ίδια διαδικασία.
Αυτή η τέλεια παραλλαγή της πίτσας θα γίνει η αγαπημένη σου και όλων των καλεσμένων σου. Είναι τέλεια συνταγή για να την φτιάξεις για παιδικά πάρτι, μπουφέ, και μεγάλα τραπεζώματα, καθώς γεμίζουν το μάτι με την ιδιαίτερη εμφάνιση τους και παράλληλα σκίζουν από γεύση!