in

Η γλυκιά παραδοσιακή ρυζόπιτα της μαμάς – Μοιάζει με μπακλαβά

Υλικά

Για το ρύζι
1 κούπα ρύζι γλασέ
3 κούπες νερό


Για την πίτα
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Μείγμα ξηρών καρπών
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 της κούπας καρύδια
1/2 της κούπας αμύγδαλα
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν το ρύζι βράσει το σουρώνουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Στον επεξεργαστή τροφίμων κόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα.
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φύλλα. Βρέχουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

Το έκτο φύλλο το βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με το ρύζι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και από το μείγμα των ξηρών καρπών.

Σκεπάζουμε την γέμιση με ένα φύλλο, το βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και το μείγμα ξηρών καρπών. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και βρέχουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και το μείγμα των ξηρών καρπών.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, την βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα.

πηγή: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εύκολα και γρήγορα τραγανά μπακλαβαδάκια ρολό (μασουράκια)

Καταπληκτική Συνταγή για πεντανόστιμο Τζιζκέικ με 3 υλικά