in

Πένες Με Κολοκύθα Και Τυρί

Έστω και αργά σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε εσάς και όσους αγαπάτε.
Το πρώτο φαγητό του χρόνου για το blog μας έχει ζυμαρικά. Αλήθεια περιμένατε τίποτα άλλο από τους μακαρονοφάγους;😜 Το έχουμε ξαναπεί, αγαπάμε τα ζυμαρικά και αυτό το φαγητό έχει ότι χρειάζεται για να είναι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Το μόνο χρονοβόρο είναι το κόψιμο και ψήσιμο της κολοκύθας αλλά δεν αξίζει λίγη παραπάνω κούραση γι αυτή τη νοστιμιά;

Συστατικά:
  • 900-1000 γρ κολοκύθα καθαρισμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ πένες, κοφτό μακαρόνι ή άλλο ζυμαρικό
  • 600 ml γάλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ πάπρικα καπνιστή
  • 100 γρ γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεσαίου μεγέθους κύβους (περίπου 3 εκ), προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Απλώνουμε την κολοκύθα σε μια στρώση, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Μόλις ψηθεί την αλατίζουμε.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  5. Για να μη λερώνουμε και πολλά κατσαρολικά, ανακατεύουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά,  το κρύο γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα κρεμμύδια την κολοκύθα και τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  7. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και ψήνουμε στους 200 β για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το ψωμί.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να βάλουμε διαφορετικά τυριά αλλά θα πρέπει να είναι τυριά που λιώνουν για πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί, το έχω κάνει και μας άρεσε πολύ.


Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό μας,  ανάλογα με τα τυριά που έχουμε βάλει.

cookandfeed.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ψαρόσουπα με ρύζι και αυγολέμονο

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΑΥΤΕΡΗ της Σοφίας