in

Ντολμαδάκια Νηστίσιμα

Υλικά (∼120 ντολμαδάκια)

  • ½kg αμπελόφυλλα φρέσκα
  • 400g ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • ½kg κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 3 λεμόνια
  • 150g ελαιόλαδο
  • 150g νερό, για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι

Πλένουμε και κάνουμε στοίβες τα φύλλα. Τα ζεματάμε λίγα-λίγα σε βραστό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε 2-3 φορές να φύγει όλο το περιττό άμυλο. Πλένουμε κι όλα τα αρωματικά και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά. Τα ψιλοκόβουμε μέσα στο μπωλ που έχουμε βάλει το ρύζι. Ανακατεύουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Νόστιμη συνταγή για νηστίσιμο εκμεκ

Σπιτική σπανακόπιτα !!