Η συνταγή που ακολουθεί απευθύνεται σε vegetarians, σε όσους νηστεύουν και σε όσους θέλουν να δοκιμάζουν γλυκά που αγαπούν φτιαγμένα με διαφορετικά υλικά, αλλά εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα. Η συνταγή που θα σου δείξω σήμερα είναι νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι. Συνειδητοποιείς πως από τον τίτλο και μόνο μιλάμε για ένα νηστίσιμο γλυκό που είναι γεμάτο σε υπερ-τροφές.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο εγώ σπίτι φτιάχνω κορμό με ταχίνι και μέλι πέρα από την νηστεία. Η καθημερινότητα μου είναι πολύ απαιτητική και έτσι χρειάζομαι σνακς τα οποία να με κρατάν και να μου δίνουν ενέργεια. Επίσης, είναι πραγματικά υπερβολικά πολύ εύκολη η συνταγή για να την φτιάξεις, οπότε απλά μπαίνω κουζίνα, βγάζω τα υλικά, ανακατεύω και παγώνω. Μπαμ, μπαμ η διαδικασία σου λέω!
Κορμός με ταχίνι και μέλι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
420γρ. ταχίνι
200γρ. μέλι
200γρ. κουβερτούρα
50γρ. φουντούκια
300γρ. μπισκότα Digestive
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάσε τα μπισκότα Digestive- όπως θα έσπασες τα πτι μπερ για κανονικό κορμό- και κόψε τα φουντούκια να είναι χοντροκομμένα. Θέλουμε να μπορούμε να γευόμαστε και το φουντούκι ξεκάθαρα στην μπουκιά που θα φάμε στο τέλος. Άφησε τα στην άκρη και πιάσε την υγρή παρασκευή.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το μέλι και ζέστανε το μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ σπάσε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίξε μέσα και το ταχίνι. Αφού μαλακώσει το μέλι και είναι πιο ρευστό ρίξτο πάνω από την κουβερτούρα και το ταχίνι. Ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και στο τέλος πρόσθεσε τα μπισκότα και το φουντούκι.
Ρίξε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας μια λωρίδα. Έπειτα, τύλιξε σφιχτά τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να σχηματίσει ένα κυλινδρικό σχήμα και σφίξε τις δύο άκρες- σαν να είναι καραμέλα. Βάλε στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Ο νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι είναι έτοιμος να σερβιριστεί.
Bonus Tips:
Αν σε αγχώνει το τι μέλι θα χρησιμοποιήσεις, απλά είναι θέμα προτίμησης. Ό,τι σου αρέσει περισσότερο γευστικά. Επίσης, στον κορμό μπορείς να προσθέσεις cranberries ή σταφίδες αν σου αρέσουν γευστικά. Μπορείς να σερβίρεις τον κορμό σου πασπαλίζοντας τον με άχνη ζάχαρη και τέλος αν δυσκολεύεσαι με το ρολό, τότε στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι και ρίξε το μείγμα.
ΠΗΓΗ: ediva.gr