Πάω να γράψω καλημέρα, αλλά δεν μου βγαίνει…Πόσο καλή να είναι μια μέρα εθνικής τραγωδίας; Μια μέρα που μυρίζει θάνατο, καπνό και στάχτη; Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που συνέβη με τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική…Αυτές οι εικόνες βιβλικής καταστροφής μαυρίζουν την καρδιά μας και σκορπούν πόνο και θλίψη…Μακάρι να ήταν ένας εφιάλτης και να ξυπνούσαμε από αυτόν…Δυστυχώς δεν είναι…Κάθε χρονιά το σενάριο επαναλαμβάνεται και κάθε χρονιά ευχόμαστε να είναι η τελευταία…Κι όμως δεν είναι.
Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας. Το ξέρω, το ξέρω, το ξέρω! Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές στο μπλογκ με τρουφάκια! Αλλά τι να κάνω που τα αγαπώ τόσο πολύ; Είναι πανεύκολα, απαιτούν λίγο χρόνο για να γίνουν, λίγα υλικά, είναι πρακτικά στη μεταφορά και το κυριότερο μπορούν να αποτελέσουν ένα ωραιότατο και θρεπτικό σνακ! Όταν έχεις κι έναν μπέμπαρο να αναθρέψεις, έχεις ένα λόγο παραπάνω! Θέλω να τρώει και την υγιεινή λιχουδίτσα του ο Δημητράκης μας. Κι επειδή τρελαίνεται για το ταχίνι, του έφτιαξα τα πιο απλά τρουφάκια με 3 υλικά! Ταχίνι, μπανάνα, βρώμη! Απλά, λιτά, απέριττα! Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανελίτσα ή/και εκχύλισμα πορτοκαλιού και να τα πασπαλίσετε με σουσαμάκι. Για πιο προχωρημένες καταστάσεις μπορείτε και να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα και να τα κάνετε αμαρτωλά! Ωστόσο και σκέτα με τα 3 βασικά υλικά να τα φτιάξετε είναι απολαυστικά! Τα τρουφάκια αντλούν τη γλυκύτητά τους από την ώριμη μπανάνα. Αν τα επιθυμείτε πιο γλυκά, προσθέστε λίγη ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου.
Μακάρι να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία…Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές που έφυγαν τόσο άδοξα και να δώσει δύναμη σε αυτούς που έμειναν πίσω… Σας φιλώ….
Υλικά για 13 τρουφάκια:
220 γρ. ώριμη μπανάνα
150 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. ταχίνι (ολικής)
προαιρετικά: λίγη κανέλλα, σουσάμι
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ τη βρώμη να γίνει σκόνη. Κατόπιν βάζω στο μπλέντερ τις μπανάνες με το ταχίνι για να ομογενοποιηθούν. Προαιρετικά ποσθέτω λίγη κανέλα ή/και λίγο εκχύλισμα πορτοκαλιού. Ρίχνω και τη βρώμη και ξαναχτυπώ. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθω σε τρουφάκια και τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Ενίοτε τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι. Καλοφάγωτα!
http://theveggiesisters.gr