Το αλουμινόχαρτο έχει, όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα, δύο χρήσεις και ναι, τόσα χρόνια το χρησιμοποιούμε λάθος.
Καθώς ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο όλοι έχουμε παρατηρήσει πως η μία του όψη είναι ματ και η άλλη γυαλιστερή.
Η κοινή πεποίθηση είναι πως η ματ υφή πρέπει να βρίσκεται πάντα εσωτερικά από ό,τι τυλίγουμε με αυτό, με τη γυαλιστερή να είναι το σήμα κατατεθέν μας για να ξεχωρίσουμε πού ακριβώς πρέπει να τοποθετήσουμε το φαγητό μας. Κι όμως, οι δύο όψεις δεν είναι τυχαίες, ούτε υπάρχουν μόνο για να ξεχωρίζουμε την εξωτερική και εσωτερική φορά.
Τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο λάθος – Χρήστης στο Instagram αποκαλύπτει πώς να τυλίξεις σωστά το φαγητό
Ένας χρήστης στο Instagram έδωσε την απάντηση για τον λόγο ύπαρξης αυτών των δύο όψεων του αλουμινόχαρτου και μόλις ανακαλύψαμε πως το χρησιμοποιούμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια.
Στην πραγματικότητα, όταν το φαγητό που θέλουμε να τυλίξουμε με το αλουμινόχαρτο είναι παγωμένο πρέπει να το τοποθετούμε πάνω στην ματ πλευρά ενώ όταν το φαγητό είναι ζεστό πρέπει να το τοποθετούμε πάνω από το γυαλιστερό κομμάτι του αλουμινόχαρτου για να κρατήσει τη θερμοκρασία του.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς σε τι αναφερόμαστε: