Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργήθηκαν στον τομέα της μακροζωίας, υπάρχει μια τροφή που μπορεί να συμβάλει στην παρατεταμένη διάρκεια ζωής.
Αυτή η διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από την γήρανση και τις ασθένειες.
Ο δρ. Neil Paulvin, ειδικευμένος γιατρός στη μελέτη της Λειτουργικής Ιατρικής, της Ολοκληρωμένης Αθλητιατρικής, της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Κρανιοϊερής Θεραπείας, έχει αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια στη βοήθεια των ανθρώπων να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες προκειμένου να ζήσουν περισσότερο.
Κατά την γνώμη του, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στη μακροζωία, και ένα από αυτά είναι τα μύρτιλα.
Τα μύρτιλα είναι γευστικά, χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τη βλάβη.
Οι ερευνητές υγείας αναφέρουν έξι λόγους για τους οποίους τα μπλε μύρτιλα προωθούν τη μακροζωία:
- Ενδυναμώνουν τα κύτταρα.
- Προστατεύουν την υγεία των ματιών.
- Βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.
- Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.
- Μειώνουν τη φλεγμονή.
- Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.
Τα μύρτιλα αποτελούν ένα φυσικό σούπερ φαγητό που ενισχύει την υγεία των κυττάρων σας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών, που είναι χρωστικές ουσίες που δίνουν στα μύρτιλα το μπλε χρώμα τους.
Οι ανθοκυανίνες έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.
Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη γνωστική απόδοση και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς βοηθούν στη μεταφορά του αίματος με αποτελεσματικότητα.