in ,

Μοσχοβόλησε η κουζίνα! Λεμονάτο χοιρινό, λουκούμι με πατατούλες μαγειρεμένα στην χύτρα!

No photo description available.
Υλικά (4 μερίδες)
800 γρ. μπούτι χοιρινό, σε κύβους 3-4 εκ.
800 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, (έβαλα ρίγανη ξερή)
χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
50 ml. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, (έβαλα άσπρο πιπέρι)

Εκτέλεση
Παίρνουμε την χύτρα ταχύτητος και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τις πατάτες και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Στην πορεία, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, (ή ρίγανη) και τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίχνουμε 200 ml. νερό.

Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.

Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει για να μπορούμε να την ανοίξουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Επειδή οι ωραίες ιδέες για φαγητό δεν σταματάνε, δες και την επόμενη συνταγή για χοιρινές, ζουμερές μπριζόλες μαγειρεμένες στο φούρνο.
ζουμερές μπριζόλες μαγειρεμένες στο φούρνο

Υλικά – Εκτέλεση
Τα υλικά που βάζουμε στις μπριζόλες είναι αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, λίγο λάδι, και λίγο κρασάκι.

Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς .

Όταν ψηθούν ρίχνουμε λεμονάκι ενώ νερό δεν ρίχνουμε καθόλου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ενοικίασα ένα δωμάτιο από μια ευγενική ηλικιωμένη κυρία, αλλά αυτό που είδα στο ψυγείο με έκανε να φύγω αμέσως από το σπίτι.

Πώς θα διώξετε τη μυρωδιά του τηγανητού ψαριού από την κουζίνα μια κι έξω