in ,

Η Μαγεία της Σάρλοτ: Μια αξεπέραστη συνταγή για ζουμερή μηλογαρνιτούρα!

Η Σάρλοτκα είναι αδιαμφισβήτητα ένα νόστιμο επιδόρπιο που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σήμερα θέλω να σας προτείνω έναν άλλο εξίσου απλό αλλά κατά τη γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα γευστικό μήλο-κέικ.

Για την κρέμα: — 1 αυγό
— 50 γρ. ζάχαρη
— 15 γρ. βανίλια ζάχαρη
— 15 γρ. κορν φλάουρ
— 250 ml γάλα


Για τη ζύμη: — 2 αυγά
— 100 γρ. ζάχαρη
— Μια πρέζα αλάτι
— 100 ml γάλα
— 50 ml ουδέτερο λάδι φυτικής προέλευσης
— 220 γρ. αλεύρι
— 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
— 300 γρ. μήλα

Οδηγίες εκτέλεσης: Ξεκινάμε με την κρέμα: Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για να μην σχηματιστούν σβώλοι.

Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να έχουμε μια ομοιογενή μίξη. Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.

Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προχωράμε στη ζύμη: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτουμε το γάλα και το ουδέτερο λάδι και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια λείια και ομοιόμορφη ζύμη.

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα στη ζύμη και ανακατεύουμε για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, φροντίζοντας να την απλώσουμε ομοιόμορφα.

Ήρθε η ώρα για το διακοσμητικό και γευστικό μέρος: Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη σε ένα όμορφο διακοσμητικό σχέδιο ρόμβου. Αυτό όχι μόνο προσφέρει μοναδική γεύση,

αλλά και μια εντυπωσιακή εμφάνιση που θα ενισχυθεί όσο το κέικ ψήνεται.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά. Όταν το κέικ πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πριν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη για να του δώσουμε μια γλυκιά και ελαφριά πινελιά.

Αυτό το μήλο-κέικ είναι η τέλεια συνδυασμένη γεύση φρέσκων φρούτων και τρυφερής κρέμας – μια πραγματική γευστική εμπειρία που σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Στα γηρατειά, τα παιδιά θυμήθηκαν ότι έχουν μητέρα, αλλά εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με συμπεριφέρθηκαν

Η θετή μου κόρη μας αποκάλεσε «τσιγκούνηδες» αφού πληρώσαμε το ταξίδι του μέλιτός της, οπότε αποφασίσαμε να της δώσουμε ένα μάθημα σεβασμού.