ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός ούτε σφιχτός ούτε αραιός
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε προσεκτικά όλα τα παραπάνω υλικά για να δημιουργήσουμε έναν ομοιογενή χυλό. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
Στη συνέχεια, προχωράμε στο τηγάνισμα του χυλού μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό και τραγανό χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε το πιάτο μας με μέλι και κανέλα για μια γλυκιά και αρωματική γεύση.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε! Ρίξτε μια ματιά σε μια ακόμη εξαιρετική πρόταση για μίνι τηγανίτες αφράτες σαν βαμβάκι – Ανακατεύετε, τηγανίζετε και σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και περιλαμβάνει υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Υλικά
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml. γάλα
- 120 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, φροντίζοντας να τα συνδυάσουμε καλά.
Με μια βαθιά κουτάλα, ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, τοποθετούμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω για μια γλυκιά πινελιά.