Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις γλυκές λιχουδιές και θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους με κάτι εύκολο και γευστικό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε μια υπέροχη κρέμα με μπισκότα που θα σας αφήσει άφωνους!
Υλικά:
Κρέμα:
- 5 ποτήρια νερό
- 7 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
- 5 κουταλιές κρέμα custard
- 1 βανίλια ή οποιοδήποτε άρωμα της προτίμησής σας
- Πτι μπερ μπισκότα
- 1 κουτί filling topping red cherry
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσεκτικά, προσέχοντας να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 20Χ20, τοποθετούμε μια στρώση από τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε ένα μέρος από το topping.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μισή κρέμα, προσθέτουμε μια ακόμα στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και τέλος το υπόλοιπο topping. Για να δώσουμε μια όμορφη εμφάνιση, μπορούμε να κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά να ρίξουμε λίγο τριμμένο μπισκότο ή, αν προτιμάτε, κανέλα.
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα σε ποτήρια ή σε ατομικά μπολάκια για μια πιο κομψή παρουσίαση.