in ,

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή. Τυρόπιτες ή και τυροπιτάκια κουρού με την αυθεντική συνταγή και γεμισμένα με φέτα.

Υλικά

  • αυγα 1
  • Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
  • ηλιέλαιο 130 γραμμάρια
  • βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο μαλακό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
  • μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια
  • αλατι Μισό κουταλάκι
  • πεκορίνο 2 κουταλιές ψιλοτριμμένο

Για το άλειμμα

  • κρόκους αυγού Λίγος
  • σουσαμι Κατά βούληση

Για την γέμιση

  • φέτα Αρκετή

Οι τυρόπιτες κουρού είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας τυρόπιτες και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν σε αφθονία. Είναι αυτή η ζύμη κουρού που θρυμματίζεται και λιώνει στο στόμα με την πλούσια γεύση. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές τυρόπιτες κουρού με την αυθεντική συνταγή για ζύμη κουρού.


Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή

Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια για την παραλία, το σχολείο, το παιδικό πάρτι ή για όποια άλλη στιγμή θέλετε.

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή της Γκόλφως

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τυρόπιτες κουρού:

τυρόπιτα-κουρού-αυθεντική-συνταγή-

Εκτέλεση για τις τυρόπιτες Κουρού

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό, σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πεκορίνο.

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή της Γκόλφως

Ανακατεύουμε στην αρχή λίγο με την κουτάλα και μετά ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μας.

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή της Γκόλφως

Βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα και το κλείνουμε σαν μπαλάκι. Στην συνέχεια του δίνουμε σχήμα σαν τυρόπιτα ή τυροπιτάκια. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή της Γκόλφως

Tips για τις Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή

Αντί για πεκορίνο μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι θέλουμε.

τυρόπιτα-κουρού-αυθεντική-συνταγή-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πίτα Μπουρανί

Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 53 ετών και είμαι παντρεμένη εδώ και 32 χρόνια.