ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 κιλό έτοιμα καθαρισμένα σαλιγκάρια
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 ώριμη ντομάτα, περασμένη από το μούλτι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο μπαχάρι
- ½ κούπα κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τις φέτες πράσινης πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ξεπλένουμε καλά τα σαλιγκάρια σε άφθονο νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι και τον πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, μπαχάρι, το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση…για όσους ξέρουν…