in ,

Συνταγή για αφράτα ατομικά πιτσάκια που λιώνουν στο στόμα.

Συνταγή για αφράτα ατομικά πιτσάκια!

Υλικά

  • γάλα 1 ποτήρι χλιαρό .
  • αλευρι 3 ποτήρια περίπου
  • βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας σε θερμοκρασία δωματίου.
  • ζαχαρη Μισό κουταλάκι
  • αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • μαγιά Νωπή το μισό από ένα κυβάκι

Για την γέμιση

  • σάλτσα ντομάτας Κατά βούληση
  • λουκάνικο Κατά βούληση
  • πιπεριά Κατά βούληση
  • μπεικον Κατά βούληση
  • τυρί Κατά βούληση μιξ
  • γκούντα Μερικές εξτρά φέτες

Αν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν τρώει την πίτσα θέλουμε να τον γνωρίσουμε προσωπικά, γιατί είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η σημερινή μας συνταγή είναι αφράτα, νόστιμα, πανεύκολα και γρήγορα πιτσάκια!


Τα πιτσάκια είναι το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας. Η συγκεκριμένη συνταγή, είναι ιδανική για τις μητέρες που εργάζονται πολύ ή που είναι αρχάριες στην κουζίνα. Αυτό, διότι είναι πολύ εύκολη και τα υλικά για την γέμιση, μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με αυτά που έχετε στο ψυγείο σας.

Το μπέικον για παράδειγμα, μπορεί να γίνει γαλοπούλα ή πάριζα, ενώ οι πιπεριές μπορούν να αντικατασταθούν από μερικές φέτες ντομάτας. Κι αν είστε μερακλήδες, μπορείτε να βάλετε και μερικές φέτες κρεμμύδι. Γενικότερα στα πιτσάκια, τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι άπειρα. Φαντασία και…πείνα να έχεις.

Τα παρακάτω πιτσάκια είναι τέλεια ιδέα για το παιδικό party αλλά και για κέρασμα σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς, αν τους καλέσετε στο σπίτι σας! Θα τα λατρέψουν και θα σας ζητούν συνταγή. Εκτός της άψογης γεύσης έχουν και τέλεια εμφάνιση, οπότε…δύο σε ένα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή, διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και ρίχνουμε την ζάχαρη και το βούτυρο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για να ξεκουραστεί για περίπου μια ώρα. Όταν φουσκώσει, το ανοίγουμε και βάζουμε την γέμιση μας.

Βάζουμε λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, μπέικον, ένα μιξ τυριών και μερικές εξτρά φέτες τυρί γκούντα. Το τυλίγουμε σε ένα ρολό και το κόβουμε σε φετούλες με πάχος περίπου δύο δάχτυλα. Αφήνουμε τα πιτσάκια μας και πάλι να ξεκουραστούν και τα αλείφουμε με λίγο αυγό και νερό.

Τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή για αφράτα ατομικά πιτσάκια που λιώνουν στο στόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός τερματοφύλακας

Σαββίδης: «Ο Αλμέιδα θα μπορούσε να είχε συλληφθεί με ένα κλικ των δαχτύλων μου»