Υλικά
- 600 γρ κιμά ανάμεικτο
- 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 2 φέτες ψωμί βρεγμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη και λίγο κύμινο
- Λίγο νερό για να αφρατέψει ο κιμάς
- Πατάτες (όσες θέλουμε)
- 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τις ντομάτες και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Μετά από 25 λεπτά ψησίματος, τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Ενδιάμεσα, γυρίζουμε τα μπιφτέκια και τις πατάτες, ώστε να πάρουν γεύση από τη σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι καλά ψημένα και να μελώσει το φαγητό μας.
Η απόλαυση δεν τελειώνει! Αν σας άρεσε το άρθρο, δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.
Υλικά
- 750 γρ κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα και στραγγισμένο καλά
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 αυγό
- Φέτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από τη φέτα και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπιφτέκια και βάζουμε από ένα κυβάκι φέτας στο εσωτερικό τους.
Κλείνουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα, γυρίζοντας τα μία φορά.
Συνοδεύουμε με αγαπημένες πατάτες τηγανιτές!