in ,

Μα τί λουκουμάδες είναι αυτοί – μπορείς να τους πεις και τηγανίτες, εξίσου νόστιμες!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
  • 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε αλμυρές, την παραλείπουμε)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σόδα ή μισό φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή το πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με μια μικρή κουτάλα και τηγανίζουμε σε ζεστό, αλλά όχι πολύ καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι, κανέλα, ή νουτέλα, ανάλογα με την προτίμησή μας. Μια άλλη εκδοχή είναι να προσθέσουμε φέτα, κίτρινο τυρί και αλλαντικά, αν δεν βάλουμε ζάχαρη στη ζύμη, παρά μόνο μια πρέζα.

Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα ή το μπέκιν με 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη, την οποία θα διαλύσουμε σε λίγο χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα, ώστε να φουσκώσει η ζύμη.

Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Γιατί στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κέικ με αλεύρι ολικής και καρύδια

“Πώς το να αφήνετε ένα κλειδί στην κλειδαριά μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του σπιτιού, σύμφωνα με έναν ειδικό