in ,

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στη γιαγιά μου, παρατήρησα κάτι απίστευτο

😨 😨 Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στη γιαγιά μου, παρατήρησα κάτι απίστευτο. 🫣 🤔 Έβαλε το κρέας σε μια κατσαρόλα, 🤔 το κάλυψε με νερό και στη συνέχεια πρόσθεσε ένα ποτήρι στην κατσαρόλα. 🤔 🤔 Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος και περίεργος να μάθω γιατί το έκανε αυτό. 🫣 🫣 Μόλις ανακάλυψα τον λόγο, δεν μπορούσα να κρατήσω το μυστικό και έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας. 👇 👇 👇

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στη γιαγιά μου, παρατήρησα κάτι απίστευτο


Περίπου 20 λεπτά αργότερα, άκουσα έναν απαλό θρόισμα: το ποτήρι άρχισε να χτυπάει στον πάτο της κατσαρόλας. Η γιαγιά μου αφαίρεσε τον αφρό που είχε σχηματιστεί και μείωσε τη φωτιά. «Κοίτα, τώρα θα καταλάβεις,» μου είπε.

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στη γιαγιά μου, παρατήρησα κάτι απίστευτο

Μου εξήγησε ότι για να παραμείνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό, δεν πρέπει να το μαγειρεύεις σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Το βραστό νερό θα κάνει το κρέας ξηρό και σκληρό, και όλα τα θρεπτικά συστατικά θα εξατμιστούν στον ζωμό.

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στη γιαγιά μου, παρατήρησα κάτι απίστευτο

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, το ποτήρι χτυπάει στον πάτο, κάτι που σηματοδοτεί ότι πρέπει να μειώσεις τη φωτιά. Με χαμηλή φωτιά, το κρέας σιγοβράζει, παραμένει τρυφερό και ο ζωμός γίνεται πλούσιος, διαυγής και χωρίς περίσσιο λίπος.

Εδώ είναι μερικές άλλες χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα:

  • Αν δεν έχεις ποτήρι, χρησιμοποίησε μια κουτάλα με τρυπητή επιφάνεια. Όταν ο ζωμός αρχίσει να βράζει, μείωσε τη θερμοκρασία για να κρατήσεις ένα ελαφρύ βράσιμο. Αυτή η μέθοδος ισχύει για όλα τα είδη κρέατος.
  • Για να ενισχύσεις τη γεύση, πρόσθεσε στον ζωμό μια ρίζα σέλινου, μια καρότο και ένα ολόκληρο κρεμμύδι με τη φλούδα του. Αυτό θα δώσει στον ζωμό μια χρυσή απόχρωση και πιο έντονη γεύση.
  • Αν θέλεις να απομακρύνεις το λίπος, άφησε τον ζωμό να κρυώσει και αφαίρεσε το παγωμένο στρώμα λίπους με μια κουτάλα.
  • Πριν μαγειρέψεις το κρέας, άφησέ το να μαριναριστεί για 1-2 ώρες σε ένα διάλυμα με λίγη αλάτι ή ξύδι. Αυτό βοηθά να μαλακώσουν οι ίνες και να μειωθεί η έντονη μυρωδιά από το κυνήγι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Παρατήρησα ότι η γειτόνισσά μου δεν πετάει ποτέ τα άδεια πλαστικά μπουκάλια

Δεν ήξερα ότι το ψυγείο μου έχει αυτό το κρυφό εξάρτημα, αλλά χάρη σε αυτό λειτουργεί σωστά η συσκευή