Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Η τέλεια γλυκιά απόλαυση από τον Άκη Πετρετζίκη!
Αν ανήκεις κι εσύ σε εκείνους που λατρεύουν να συνοδεύουν τον πρωινό ή απογευματινό καφέ τους με κάτι γλυκό, αλλά νηστεύεις λόγω Πάσχα, τότε αυτή η πρόταση είναι για σένα. Δεν χρειάζεται να στερηθείς τη γλυκιά απόλαυση, αφού υπάρχουν νόστιμες και νηστίσιμες επιλογές που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση με μια απολαυστική συνταγή για αφράτο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας. Με πλούσια γεύση και υφή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασικά γλυκά, αυτό το κέικ είναι ιδανικό για όλους, είτε νηστεύουν είτε όχι.
Δοκίμασέ το και σίγουρα θα γίνει το νέο αγαπημένο σου γλυκό!
Υλικά
- 2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό, χλιαρό
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 3 κ.σ. γεμάτες κουβερτούρα, σε σκόνη
- 3 1/2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
- 1 βανιλίνη
- 2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
- Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι.
- Διαλύουμε τη σόδα με το χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στη ζάχαρη. Το ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μετά βάζουμε τη σοκολάτα, το κακάο και τα διαλύουμε και αυτά.
- Βάζουμε μετά το αλεύρι, το κονιάκ, τη βανίλια και τελευταίο το μπέικιν πάουντερ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου!