Μεγάλη προσοχή!
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλάδο όταν βράζουμε τα μακαρόνια; Το κάναμε όλοι κάποια στιγμή, όμως πρέπει να το σταματήσουμε. Ξέρατε ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μπορεί πραγματικά να καταστρέψει το φαγητό σας; Επίσης δείτε το πανεύκολο κόλπο για να φάτε τα μακαρόνια χωρίς να παχύνετε
Όταν προσθέτετε λάδι στο βραστό νερό, μόνο μια ελάχιστη ποσότητα θα πάει στο ζυμαρικό. Το λάδι που επιπλέει στην κορυφή κολλάει πάνω στα ζυμαρικά όταν πηγαίνετε να στραγγίξετε, κάνοντας τα λιπαρά και δύσκολο για τη σάλτσα να κολλήσει.
Ο ευκολότερος τρόπος να αποφευχθεί αυτό είναι ένα μεγάλο δοχείο και άφθονο νερό για να βράσει το ζυμαρικό μέσα. Ο κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε τρία λίτρα νερού για κάθε 250 γραμμάρια ζυμαρικών. Περιστασιακά ανακατεύετε τα ζυμαρικά καθώς μαγειρεύονται.
Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κάνετε όταν πρόκειται για ζυμαρικά είναι να τα σουρώσετε. Σύμφωνα με το Bon Appetit, το νερό των ζυμαρικών, ή όπως το αποκαλούν “υγρό χρυσό”, μπορεί να ανυψώσει τη σάλτσα σας.
Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια πριν τα βράσουν; Ανακαλύψτε το μυστικό τους
Τα μακαρόνια για τους Ιταλούς δεν είναι απλά ένα είδος τροφής, αλλά αληθινό πάθος, που συμβολίζει την οικογένεια, την παράδοση, το έθνος, την κουλτούρα. Είναι τρόπος ζωής. Παράλληλα, προσοχή στις 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια.
Η τεχνική στο μαγείρεμα δε των ζυμαρικών είναι μια ιεροτελεστία για εκείνους, που όπως και να το κάνουμε αποτελούν αυθεντίες, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό του πλανήτη, που έχει κληρονομήσει συνήθειες από το σπίτι, δυσκολεύεται να απαλλαγεί από αυτές και απογοητεύεται, όταν δεν βλέπει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εμείς όμως, που λατρεύουμε την ιταλική pasta σε όλες τις τις εκδοχές, έχουμε ανακαλύψει ένα βασικό της μυστικό: Οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια, πριν τα βράσουν!
Το τρικ αυτό είναι καθαρά πρακτικό. Διότι, σύμφωνα με τον ορθό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, τόσο για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες, όσο γιατί πολύ απλά αυτό είθισται στην μαγειρική τους κουλτούρα.
Tip: Υποβοηθητικό ρόλο παίζει και η σάλτσα που πρέπει να είναι πάντοτε πηχτή.