in ,

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες: Η τέλεια συνταγή για ένα αλμυρό σνακ ή ορεκτικό!

 


 

Αφράτες και τραγανές, γεμιστές με τυρί, θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ

Υλικά:

1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα (250ml)
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 120-130 γραμμάρια)
200 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ, χτύπα το αυγό με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά.

Ρίξε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα του αυγού και του γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγεις τη δημιουργία σβόλων. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου.

Στη ζύμη, πρόσθεσε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.

Τηγάνισμα: Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι της σούπας, πήγαινε από το μείγμα και έριχνε μικρές ποσότητες στο καυτό λάδι, σχηματίζοντας μικρά τηγανίτες.

 

Σερβίρισμα: Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάλε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι. Σερβίρε τις ζεστές με γιαούρτι ή με την αγαπημένη σου σάλτσα.

Η Συνταγή είναι της Ελίνας Σκλαβου και η εκτέλεση της Άννα Γιαννίκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Εύη Βατίδου: Τι δουλειά κάνει σήμερα η χήρα Κούγια;

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ζητώ τη βοήθεια της πολιτείας, ώστε αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μου να μη μείνει μόνο του»