in

Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή φετουτσίνι
  • 450 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό, καθαρισμένα ψιλοκομμένα
  • 2/3 ποτηριού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150-200 ml κρέμα γάλακτος ή 150 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • λίγο μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μαραθεί. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί κι αυτό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το φρέσκο τυρί-κρέμα και λίγο μπλε τυρί (αν βάλετε). Ανακατεύετε καλά 2′-3′ ακόμη τη σάλτσα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα από σπανάκι πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με επιπλέον τριμμένο τυρί της αρεσκείας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 


 

icookgreek.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κοτόσουπα με καρότα, πατάτες και σέλινο

Ρεβύθια σπανακόρυζο