Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά υγιεινή και ιδανική για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να απολαμβάνουν κάτι γλυκό, χωρίς να παχαίνουν.
Είναι εύκολη, γρήγορη και γίνεται μόνο με 3 υλικά.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές ώριμες ή υπερβολικές μπανάνες, βρώμη και σταφίδες
ΥΛΙΚΑ (για 12 μπισκότα)
3 μπανάνες όσο πιο ώριμες γίνεται
4 κ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή το πατητήρι του πουρέ, αν έχετε), ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει ένα σχεδόν λείο μείγμα.
[Δοκιμάζουμε και προσθαφαιρούμε σταφίδες και βρώμη – την προηγούμενη φορά είχα βάλει περισσότερη βρώμη και μου φάνηκαν στεγνά. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή αγαύη. Επίσης, θα το δοκιμάσω με άλλους ξηρούς καρπούς. Το μείγμα αυτό είναι ωραία βάση για πειραματισμούς.]
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε από μια μπαμπάτσικη κουταλιά της σούπας ανά 3-4 εκ. (δεν φουσκώνουν όσο τα κανονικά μπισκότα, αλλά ας έχουν τον αέρα τους). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-12 λεπτά. Όπως έχουμε ξαναπεί, τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται και εκτός φούρνου για λίγα λεπτά, γι’αυτό τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.
Είναι μαλακά και τσιχλωτά (chewy θα έλεγε κάποιος ξένος pastry chef) και έχουν μια γαργαλιστικά δροσερή υπόγευση μπανάνας. Κι έτσι, σε 20 λεπτά το πολύ, έχουμε νόστιμα, υγιεινά μπισκότα, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο ή αυγά και οι (υπερβολικά) ώριμες μπανάνες μου δεν πήγαν στα σκουπίδια.