Όταν πρόκειται για ένα οικογενειακό δείπνο, το κοτόπουλο είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι μία καθαρή και οικονομική πρωτεΐνη που μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ κοτόπουλο Κιέβου; Εάν όχι, το πιάτο αυτό έρχεται από την Ρωσία και την Ουκρανία, είναι πεντανόστιμο και αρκετά απλό. Αφού το δοκιμάσετε, σας εγγυόμαστε πως θα θέλετε να το ξαναφτιάξετε.
Θα χρειαστείτε:
στήθος κοτόπουλο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 χτυπημένα αβγά
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
λάδι λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
1. Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά, πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε το βούτυρο, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον χυμό από το λεμόνι. Ρίξτε αρκετό αλάτι και πιπέρι.
2. Αφού τελειώσετε με τα παραπάνω βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου προσεκτικά και βάλτε από το μείγμα μέσα τους όπως στην εικόνα.
3. Αφού το βάλετε, διπλώστε τις άκρες για να μείνει το μείγμα μέσα και αν θέλετε χρησιμοποιήστε και μία οδοντογλυφίδα για να σιγουρέψετε πως θα μείνει στην θέση του.
4. Ζεστάνετε το λάδι και πανάρετε το κοτόπουλο. Μαζί με την τριμμένη φρυγανιά μπορείτε να βάλετε και την παρμεζάνα.
5. Τηγανίστε τα κομμάτια μέχρι να έχουν πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Αφού τα τηγανίσετε όλα, βάλτε σε ένα ταψί.
6. Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, ψήστε τα κοτόπουλα για 15 με 18 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Σερβίρετε με πατάτες και λαχανικά!
Μπορεί να χρειάζεται μερικά βήματα παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.