Υλικά συνταγής
- μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή ποντίκι): 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιές
- σκόρδο: 2 σκελίδες λιώμενες
- κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας.
- φύλλο δάφνης: 1 (προαιρετικά)
- ντομάτες: 6-7 ώριμες φρέσκες ή 400 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τριφτή
- μαϊντανός: 2- 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- ζάχαρη: λίγη
- αλάτι, πιπέρι
- πουρές πατάτας έτοιμος ή σπιτικός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας.
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν καλά, ξαναρίχνετε το κρέας.
- Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη ή προσθέτετε απευθείας την τριφτή ντομάτα. Κατόπιν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
- Σιγοβράζετε για 45-50΄ και στη συνέχεια προσθέτετε το ταμπάσκο. Βράζετε για 5΄ και ρίχνετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, έτοιμο ή σπιτικό.
icookgreek.com