in

Κρεμμυδόπιτα . Όποιος δεν έχει κάνει αυτή τη πίτα δεν ξέρει τι χάνει

Για το φύλλο:
Μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι.

Για την γέμιση:
1200 κ.ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
300 γρ.μπεικον σε κομματάκια
200 γρ.γκουντα ή ρεγκατο τριμμένο.
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml)
2 αυγά.
2 κουταλιές βούτυρο (εγώ βάζω βιτάμ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη βάζω το μισό και λίγο παραπάνω αλεύρι. Προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω.
Προσθέτω λάδι , νερό και ανακατεύω. Συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη.

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω το μπέικον και συνεχίζω για 2-3′ ακόμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει η γέμιση λίγο.

Σε μπωλ χτυπάω τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνω στη γέμιση. Τέλος ρίχνω και το τυρί και ανακατεύω καλά.

Λαδώνω ένα ταψί φούρνου. Ανοίγω σε φύλλα το ζυμάρι μου. Βάζω δύο πάνω δύο κάτω.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170′ για μιάμιση ώρα περίπου. Θέλει αργό ψήσιμο για να κάνει”κρατς” το φύλλο μας όταν το κόβουμε!

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φρίκη και Σπαραγμός… Πήγε να Πάρει την Κόρη του απ’ τον Σταθμό και τη Βρήκε Νεκρή.

Πιο Όμορφη κι απ’ την Κουντουράτου: Έτσι είναι Σήμερα το Κοριτσάκι από το «Απαγορευμένο» των «Δυο Ξένων» [εικόνες]