Υλικά συνταγής
- μοσχάρι γάλακτος: 1 1/2 κιλό
- ντομάτες: 6 τριμμένες, χωρίς φλούδες και σπόρους
- κύβος λαχανικών: 1
- συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας: 2 κουταλιές
- ελαιόλαδο: 6 κουταλιές
- βούτυρο ή μαργαρίνη: 100 γρ.
- κόκκινο ή λευκό κρασί: 5 κουταλιές
- πιπεριά κόκκινη: 1 ψιλοκομμένη
- 150 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- πατάτες: 1 κιλό, χοντροκομμένες, ή baby, ολόκληρες
- κανέλα: 2 ξυλάκια
- αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε μπουκιές, το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το μισό λάδι και το μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη και μόλις ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, το σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, το συμπυκνωμένο ντοματοχυμό, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και τα αφήνετε να βράσουν για 45΄.
- Μόλις το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 35΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να ψηθούν. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τις ελιές και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και τις πατάτες.