θα χρειαστούμε για 18 μέτρια γαυροκεφτεδάκια
500 γρ γαύρο φιλεταρισμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 1/2 φέτα ψωμί μπαγιάτικο και μουλιασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ.σ. ξύδι
2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλ. ξερό δυόσμο
1/2 κουτ.γλ ξερή ρίγανη
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
λίγο καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
διαδικασία
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι (όσο πάρει).Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με το καλαμποκάλευρο. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό λαδωμένο ταψί και με το πινέλο τα λαδώνουμε και από πάνω.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά σε αντιστάσεις. Ψήνουμε 10λεπτά ακόμη σε αέρα για να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές στο φούρνο.