in

4 δροσερές και λαχταριστές σπιτικές λεμονάδες για τα καλοκαιρινά απογεύματα

Το καλοκαίρι, η δροσερή σπιτική λεμονάδα έχει την τιμητική της. Eίναι ένα ρόφημα που θα ξεδιψάσει μικρούς και μεγάλους και αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική πρόταση για να αποφύγετε τα αναψυκτικά και τους τυποποιημένους χυμούς.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας προτείνει 4 εύκολες συνταγές για να φτιάξετε παρέα με τα πιτσιρίκια σας υπέροχες σπιτικές λεμονάδες! Καλή σας απόλαυση!


Σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό

Υλικά:

4 λεμόνια, κομμένα στην μέση

225g ζάχαρη

ανθρακούχο νερό, κρύο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιώντας τον λεμονοστύφτη, στύψτε τα λεμόνια. Βάλτε τον χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε την ζάχαρη και ζεστάνετε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι, σκεπάστε το και αφήστε το να κρυώσει. Για να σερβίρετε, βάλτε λίγο από το συμπυκνωμένο χυμό που φτιάξατε σε ένα ποτήρι και προσθέστε ανθρακούχο νερό.

Λεμονάδα με κεράσια

Υλικά:

400 γραμμ. κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι

το χυμό από 4 ζουμερά λεμόνια

80-100 γραμμ. ζάχαρη (αν προτιμάτε τις γλυκές γεύσεις, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης)

σόδα αναψυκτικό

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα (θα θυμίζει σιρόπι σε πυκνότητα). Τοποθετούμε 5-6 παγάκια σε κάθε ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι κατά το ¼ με το συμπυκνωμένο σιρόπι και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα ¾ με σόδα.

Λεμονάδα με Φράουλα και Ροδάκινο

Υλικά:

Για το σιρόπι φράουλας

1φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλιτζάνι νερό

1/2 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες

Για τη λεμονάδα

8 φλιτζάνια κρύο νερό

1 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος

1/2 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες  για το γαρνίρισμα

Σιρόπι φράουλας

1 φλιτζάνι χυμό ροδάκινο

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι φράουλας. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 10 λεπτά.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα  μπολ. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη λεμονάδα. Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τον χυμό ροδάκινο, 1 φλιτζάνι από το σιρόπι φράουλας σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον φράουλα σιρόπι, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες.

Λεμονάδα με μέλι

Για τη συνταγή

1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

6 κουτ. σουπ. ανθόμελο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια σόδα αναψυκτικό

Για το σερβίρισμα

2 λεμόνια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί το μέλι. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κανάτα προσθέτετε το ξύσμα, το νερό και τη σόδα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε την κανάτα στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες. Σερβίρετε τη λεμονάδα σε μεγάλα ποτήρια με πάγο και φέτες λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους

Παστίτσιο μελιτζάνας με επικάλυψη γιαουρτιού