Υλικά συνταγής
- 150 γρ. φύλλα από σπανάκι ή ρόκα πλυμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ανθότυρο κομματισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λιόσπορους
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ο χυμός ενός πορτοκαλιού
- λίγο ξίδι βαλσαμικό ή κρέμα από κρέμα από ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε τα φύλλα από το σπανάκι ή τη ρόκα (ή ανάμεικτα) στο σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέτετε το ανθότυρο και τους λιόσπορους και αλατίζετε. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε καλά μεταξύ τους όλα τα υλικά.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Μια φανταστική και πάναπλη σαλάτα για συνοδευτικό ή light γεύμα. Δοκιμάστε τη και με σκέτη ρόκα -η αντίθεση της πικράδας της με την ελαφριά γλυκύτητα του πορτοκαλιού και του ανθότυρου είναι τέλεια.