in

Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη

Αυτή η συνταγή για Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη θα σας μείνει αξέχαστη! Το ψάρι μεταμορφώνεται πραγματικά και αποκτά μία ξεχωριστή νοστιμιά που  θα σας εντυπωσιάσει.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2

Υλικά Συνταγής


2 μεγάλα φιλέτα τσιπούρας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνι αν νηστεύετε
2 κ.γ. κάπαρη
1 λεμόνι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ αμπελοφάσολα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε καλά τη τσιπούρα και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα δύο φιλέτα της.

Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκκαλα από το φιλέτο.

Tip: μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρά μας να την φιλετάρει

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε την πέτσα κάθε φιλέτου σε 3 μέρη.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τον άνηθο και στύβουμε το λεμόνι για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη συνταγή.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε στο τηγάνι τα δύο φιλέτα τη τσιπούρας με την πέτσα προς τα κάτω.

Σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για να σοταριστούν επιπλέον 3 λεπτά περίπου από την άλλη πλευρά.

Γυρνάμε πάλι τα φιλέτα της τσιπούρας έτσι ώστε να είναι η πέτσα τους προς τα κάτω και προσθέτουμε το βούτυρο, 1 κ.γ. άνηθο, τον χυμό του λεμονιού και την κάπαρη.

Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού.

Σερβίρουμε το κάθε ένα Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη μαζί με βρασμένα αμπελοφάσουλα τα οποία έχουμε γλασάρει σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ή κάποια άλλη γαρνιτούρα.

Συνταγή για Φιλέτο Ψαριού με Σάλτσα Λεμονιού και Κάπαρη

Συνταγή για Φιλέτο Τσιπούρας με Σάλτσα Βουτύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σαλάτα με σπανάκι ή ρόκα, ανθότυρο και χυμό πορτοκαλιού

ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΣΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ!