in

Κωκ ταψιού Σπέσιαλ…

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπανι


6 αυγα
1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
1 κουταλια γλ. μπεικιν
2-3 βανιλετα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαω αυγα και την ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ. Μετα ριχνω αλευρι και το μπεικιν και ανακατευω παλι. Βαζω το μιγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ [32χ27ειναι το δικο μου ] που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα κα ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα [αναλογα το φουρνο]

Για την κρεμα

1 λιτρο φρεσκο γαλα
2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
8 κουταλιες [σουπας κοφτες ]
ανθος αραβοσιτου βανιλια [ΟΧΙ στιγμης]
1 βιταμ 250γρ
1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλετα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα. Οταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση [οριζοντια]. Βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.

Για το γλασο [ το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα]

2 ποτηρια [νερου] νερο,
7 κουταλιες σουπας κακαο,
4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια[κοφτες],
2 κουταλιες βιταμ,
1 1/2 φλυτζανα [τσαγιου] ζαχαρη,
1-2 βανιλετα.

Όλα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν και το ριχνω καυτο στο γλυκο το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο!!! δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αναγνώρισαν «Β.Μακεδονία», καταργούν την Β. Ήπειρο – «Νοτιοαλβανοί» οι Β.Ηπειρώτες που καλούν σε ξεσηκωμό

Πως να μειώσετε γρήγορα το ουρικό οξύ για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας και το πόνο στις αρθρώσεις