in

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ! ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυρί φέτα!

Υλικά συνταγής


10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές (κέρατο) *

250 γρ. τυρί φέτα (ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο)

2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια (χωρίς τα σπόρια της)

1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

αλάτι – πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον (προαιρετικά) τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι και πιπέρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. (για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα).

Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινάλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ή ανάμικτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ