in

Τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια με πανεύκολη ζύμη

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
400 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλλειμα


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

λουκάνικα και κέτσαπ για τα Λουκανικοπιτάκια
τυρί φέτα και πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες για τα Τυροπιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνω σε ένα μπολ το γάλα,λάδι ζάχαρη,αλάτι μαγιά,αυγό και τα ανακατεύω.Προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη αφράτη και μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.Την αφήνω στην άκρη μέσα σε μια σακουλίτσα(γιατί ξεραίνεται αμέσως) και ετοιμάζω τα υλικά για τη γέμιση.
Ανοίγω φύλλο πάχους λίγο λιγότερο από 1 εκ.(δε χρειαζεται αλεύρι η ζύμη,δεν κολλάει) και γεμίζω με ότι θέλω.Τα βάζω σε ταψιά με λαδόκολα,τα αλλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψηνω 2 ταψιά μαζί στους 180 περίπου 25 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τα Ντόνατς φούρνου Γεμιστά με Πραλίνα που έριξαν το Διαδίκτυο.

Αυτά είναι τα τρία αγγελούδια που αγνοούνται με τη μητέρα τους στον Έβρο